Pijan povzročil nesrečo, nato pa pobegnil s kraja
February 1, 2021
Pod vplivom alkohola divjal 220 kilometrov na uro
February 8, 2021

Slika je simbolična (Vir: Canva.com)

Kot aktivni udeleženci v prometu smo vsi odgovorni za lastno varnost in varnost vseh ostalih udeležencev.

Bodimo odgovorni in soustvarjajmo varno mobilnost.

Bodimo 0,0 in imejmo Čisto nulo, čisto vest.

Uresničujmo cilje Vizije NIČ.


Spletni medij 24.ur poroča:

” V torek zvečer je v Podvrhu 21-letni voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in peš pobegnil s kraja nesreče. Kot kaže, je v ovinku vozil po levi strani vozišča in se zaletel v avtomobil, ki je pripeljal nasproti. Policisti so pobeglega povzročitelja našli na območju Krškega in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola.

Nekaj po 20. uri so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Podvrhu, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in peš pobegnil s kraja nesreče. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev in pobeglega voznika našli na območju Krškega.

Med postopkom so ugotovili, da je 21-letni povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligrama alkohola. Odredili so mu strokovni pregled in o okoliščinah seznanili okrožnega državnega tožilca in preiskovalno sodnico.

Kot kaže, je 21-letnik v ovinku zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 28-letni voznik. “Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu,” so še sporočili s PU Novo mesto.”

Vir.

Comments are closed.