Pričetek akcije 40 dni brez alkohola
March 1, 2022
Vinjen in brez vozniške vozil neregistriran avto
April 18, 2022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V nedeljo zvečer se je na gorenjski avtocesti zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola. Najprej je trčil v ograjo na desni strani vozišča, od koder ga je odbilo nazaj čez vse pasove in je trčil še v ograjo na levi strani. V nesreči je bil udeležen tudi voznik, ki je pripeljal po nasprotnem pasu, v njegovo vozilo so trčili odpadli deli prvega vozila.

V nedeljo okoli 21.30 ure se je na gorenjski avtocesti iz smeri Vodic proti Šmartnemu zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, napihal je 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izgubil je oblast nad vozilom in trčil v ograjo na desni strani vozišča, od koder ga je odbilo nazaj čez vse pasove in je trčil še v ograjo na levi strani, so sporočili s PU Ljubljana.

Ob ograji je drsel nekaj metrov, dokler ni vozilo zapeljalo na ograjo, kjer je nato še več metrov drselo po njej in nato trčilo v zaščitno ograjo nasprotnega smernega vozišča. V tem času se je po nasproti strani peljal voznik osebnega vozila, v katerega so trčili odpadli deli prvega vozila. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.